Dorstlessers Advies

Juridisch advies

Als ondernemer heeft u er ongetwijfeld weleens mee te maken gehad: juridische vragen. Een huurgeschil bijvoorbeeld. Op dit soort momenten wilt u helderheid. Wij denken en spreken als ondernemers en ondersteunen u met praktische, werkbare oplossingen die u meer rendement gaan opleveren.

  • We lichten al uw inkoop- en leverancierscontracten door. 
  • Op basis hiervan geven wij u inzicht en begeleiding in alle stappen die u kunt zetten om ervoor te zorgen dat uw inkoop- en leverancierscontracten marktconform zijn en zoveel mogelijk aan uw wensen voldoen.
  • We bemiddelen bij bestaande geschillen en conflicten in uw horecaonderneming. Denk hierbij aan geschillen m.b.t. pand, personeel, gemeente en leveranciers.
  • We zijn erop gericht om uw conflict zo praktisch en efficiënt mogelijk aan te pakken.
  • Onze juridisch experts kunnen voor u bemiddelen en u begeleiden bij aanpassingsprocedures omtrent uw huurovereenkomst. Ze zijn gespecialiseerd in het monitoren van ontwikkelingen die de naleving van uw huurovereenkomst beïnvloeden.
  • Op basis hiervan kunnen wij tijdig aandachtspunten signaleren en onderhandelingen voor u voeren.

Financiële begeleiding

Financiële zaken, zoals boekhouden, zijn voor veel ondernemers een struikelblok. Wij ondersteunen u bij al uw financiële en administratieve vraagstukken. Zo kunt u toekomstbestendige besluiten nemen én blijven ondernemen.

  • Samen met onze partner Zwanenberg Advies ontzorgen wij u op het gebied van financiële administratie.
  • Denk hierbij aan tussentijdse cijfers en rapportages, debiteuren- en crediteurenoverzichten, begrotingen en prognoses, btw-aangiften, jaarrekeningen en fiscale aangiften zoals de inkomsten- en vennootschapsbelasting.
  • Samen met onze partner Loondesk ontzorgen wij u op het gebied van loonadministratie. Met het werkgeversportaal van Loondesk kunt u al uw HR-zaken op één plek regelen.
  • Zo kunt u hierin alle gegevens van uw medewerkers op één plek vastleggen. Denk hierbij aan diploma’s, arbeidsovereenkomsten en loonstroken. Daarnaast kunt u hierin zelf gemakkelijk declaraties, onkostenvergoedingen, extra uren, verlof en vakanties invoeren.
  • Ondernemen is per definitie risico nemen. Maar het ene risico is het andere niet. Sommige risico’s kunt u als ondernemer zelf dragen, andere kunnen de continuïteit van uw bedrijf in gevaar brengen.
  • De uitdaging is om hier een onderscheid in te maken en om vervolgens de risico’s die u niet kunt dragen beheersbaar te maken. Wij staan u hierin graag terzijde.

Startersbegeleiding

Een succesvolle horecaonderneming valt of staat met een goed concept en een goed plan. Als startende horecaondernemer heeft u vast een hoop vragen. Vindt u het fijn als er iemand met u meekijkt en meedenkt over de keuzes die u moet maken? Met onze jarenlange ervaring zijn wij uw ideale sparringspartner. We helpen u graag op uw weg naar succes.

  • Op basis van de behoeftes van u en uw team ontwikkelen wij op maat gemaakte begeleiding. Denk bijvoorbeeld aan onderwerpen als gastvrijheid, gastvriendelijkheid en verkoopgericht werken.
  • Onze horecatrainingen zijn gericht op het motiveren van uw team en het aanleren van vaardigheden die direct kunnen worden toegepast.
  • Een eigen horecaonderneming beginnen vergt nogal wat specifieke kennis en vaardigheden. Graag ondersteunen we u met de leverancierskeuze en financiële opzet van uw horecaonderneming.
  • Daarnaast begeleiden wij ondernemers bij het ontwikkelen van een professionele organisatie en een succesvol concept.
  • Op basis van onze kennis van de problematieken binnen de branche, geven we u als startende horecaondernemer advies over alle beslissingen die u moet nemen. Van locatie tot concept, wij denken graag met u mee.
  • Onze ervaren horeca-adviseur begeleidt u bij het oplossen van horecavraagstukken en helpt u het beste in uzelf naar boven te halen.

Concept (door)ontwikkeling

Succesvolle horecaconcepten zijn een vak apart. Wij helpen u bij het ontwikkelen van uw horecaconcept door uw bedrijfsvisie te vertalen naar concrete producten en diensten in lijn met uw middelen én de huidige behoeften van uw gasten.

  • Wij bespreken uw bedrijfsvisie en brengen alle stappen in kaart om deze te realiseren.
  • Daarnaast toetsen we de haalbaarheid van uw visie aan uw middelen en aan marktontwikkelingen.
  • Vervolgens koppelen wij uw bedrijfsvisie aan een stappenplan waar wij u aan houden.
  • Wij halen uw ideeën op en scherpen deze aan op basis van onze kennis van horecatrends en -ontwikkelingen.
  • Vervolgens bepalen wij een aantal manieren om uw nieuwe concept vorm te geven of om uw huidige concept nieuw leven in te blazen.
  • Samen met u en uw team brengen wij uw uiteindelijke concept tot leven.
  • Hierbij worden alle elementen van uw horecaformule onder de loep genomen: pand, personeel, producten, prijzen, presentatie en promotie.

Meer tips over onder andere personeelstekort, menukaarten en digitalisering in de horeca?

Dorstlessers abonnement

Concept(door)ontwikkeling en Plan van Aanpak

Advisering

Ondersteuning bij urgente vraagstukken

Contractenscan

Meer weten

€ 260/maand/filiaal

Dorstlessers diensten op projectbasis

Juridisch scan € 750

Concept scan  € 750

Startersbegeleiding  € 2500

Projecten op maat

Overige
diensten

Loonadministratie
Bekijk prijslijst

Financiële administratie
Bekijk prijslijst

Vraag een brochure aan

Wilt u meer informatie over onze werkwijze en onze dienstverlening?

Download hieronder onze brochure. Wilt u liever een exemplaar per post toegestuurd krijgen? Laat dan een bericht achter op onze contactpagina.

Geen spam, we beloven het