Afgelopen week stonden wij samen met onze partners Zwanenberg Advies, YourBI, Loondesk en andere partners op de Horecava. Onze prachtige stand en het VIP terras zijn ontworpen door Verel. Zij zijn bedenker, producent en leverancier van internationale standbouw en interieurbouw. In het VIP terras konden alle gasten een praatje maken met onze partners onder het genot van een lekker kopje koffie van Esperto.

Naast alle stands en VIP terras lag het theater. Hier zijn veel interessante presentatie gegeven waaronder een presentatie van Marinus van Dorst. Deze presentatie ging over onze Quick scan waardoor horecazaken meer rendement kunnen halen uit hun onderneming. Ook onze partner YourBI gaf een interessante presentatie over het hoe het dashboard van YourBI meer inzicht kan geven in verschillende data zoals personeelskosten.

Trends op de Horecava

Er is meer dan genoeg te zien en te proeven op de Horecava en hier worden ook heel veel nieuwe producten geïntroduceerd. Naast onze stand lag het Start-upLAB. Hier stonden 55 start-ups die graag hun producten en diensten wilde laten zien. Producten uit het Start-upLAB waren onder andere een menukaart van Urbandine met QR-code waardoor je makkelijk en snel producten kan bestellen via een website en hamburgers met krekels en sprinkhanen van de Krekerij.

Een grote zichtbare trend tijdens de Horecava was duidelijk de vegetarische en vegan producten. Van vegetarische frikandel tot vegan mayonaise, steeds meer consumenten hebben hier behoefte aan en er zijn dan ook veel bedrijven die hier op in spelen. Remia heeft dan ook vegan mayonaise geïntroduceerd tijden de Horecava en het product Pulled Oats van Gold & Green heeft de Horeca Innovation Award 2020 gewonnen!

Verder zat rechts van ons Brasserie 2050 waar je heerlijke gerechten kon proeven uit de toekomst. Om alle 10 miljard mensen te kunnen voeden in 2050 moet de voedselproductie namelijk met 60% omhoog en ecologische impact met 50% omlaag.

Wij kijken nu alweer uit naar de Horecava van 2021. Zien wij u daar weer?