Het voorkomen van verloop

In onze vorige blog haalde we het al aan, het verloop van personeel is een groot probleem en een grote kostenpost. Volgens de laatste statistieken van het CBS heeft 35% van de horecaondernemers een personeelsprobleem. Maar hoe voorkomt u dat uw personeel overstapt naar de concurrent?

Alles valt of staat met de juiste mindset omtrent personeel. Probeer eens te denken vanuit uw personeel: “wat heeft u hen te bieden”, in plaats van “wat moeten zij voor u doen”. Als u vanuit hen redeneert zult u tot nieuwe perspectieven komen die u laten begrijpen waar uw personeel tegenaan loopt en wat zij belangrijk vinden.

Goed contact

Houd goed contact met uw medewerkers en plan regelmatig een één-op-één gesprek met ze in. Zorg dat u weet hoe het met ze gaat, waar ze naartoe willen en wat ze van u kunnen en mogen verwachten in dat proces. Een één-op-één gesprek geeft medewerkers meer ruimte om aan te geven wat ze nu echt vinden en willen, inzichten die ze in een teamoverleg minder snel zullen delen. Het geeft ze ook de mogelijkheid om u op de hoogte te brengen van belangrijke zaken die in hun privéleven spelen, zoals ziekte of een scheiding, die invloed kunnen hebben op de werksituatie.

Belangrijke onderwerpen

Een leidraad voor onderwerpen die aan bod kunnen komen tijdens zo’n gesprek zijn o.a.:

  • Tevredenheid, is uw medewerker tevreden? Het geeft u de kans om ontevredenheid in de kiem te smoren.
  • Samenwerking, zie u medewerker niet alleen als medewerker, maar als volwaardige collega met wie u samenwerkt.
  • Erkenning en feedback, prijs u medewerker als u tevreden bent en geeft constructieve feedback.
  • Persoonlijke ontwikkeling, luister naar de wensen van uw medewerker. Waar heeft hij/zij behoefte aan en wat zijn de leerdoelen en mogelijkheden?
  • Bedrijfscultuur, pols regelmatig hoe de onderlinge samenwerking in uw team verloopt. Wees u bewust van de impact van een negatieve bedrijfscultuur op uw personeel (zie ook onze eerder blog hierover).
  • Welzijn, hoe gaat het met uw medewerker en zijn er (privé)zaken waar u van op de hoogte moet zijn?

Coaching en contract

Heeft u hulp nodig bij het coachen van uw team of het opstellen en onderhouden van uw arbeidscontracten? Dorstlessers kan u hierbij helpen. Neem contact met ons op voor een afspraak.