De keuken is het epicentrum van uw horecaonderneming. Loopt alles hier op rolletjes dan heeft u tevreden gasten en tevreden personeel. Maar er zijn meer voordelen aan een goed opererende keuken zoals: lagere productiekosten en een beter overall product.

Dorstlessers geeft u een paar tips voor een efficiënt werkende en optimaal ingerichte keuken.

Do's en Don'ts

Zorg voor voldoende bewegingsruimte

Laat uw keukenontwerper met u meedenken over de juiste loop- en beweegroutes voor uw keuken. Houd hierbij rekening met de operatieradius en de positionering van uw apparatuur. Zo loopt niemand elkaar in de weg en voorkomt u ergernissen onder uw personeel en een hoger risico op fouten.

Let op de positionering van verwarmings- en koelingselementen

Om verzekerd te zijn van de juiste temperatuur in de keuken is het aan te bevelen om goed na te denken over de positionering van bijvoorbeeld uw kookplaten ten opzichte van uw vriezers. Zorg voor voldoende ruimte tussen deze verwarmings- en koelingselementen door er bijvoorbeeld een opslagruimte tussen te plaatsen. Zo voorkomt u onnodig hoge energiekosten.

Denk na over de benodigde ruimte

Voordat uw keuken in bedrijf gaat is het zaak om goed in kaart te brengen hoeveel ruimte u nodig heeft om uw wensen uit te kunnen voeren. Is het mogelijk wat u in gedachten heeft, of moet uw keuken wellicht uitgebreid worden?

Pas uw keuken aan aan uw workflow

Wat de beste opstelling is voor uw keuken is afhankelijk van uw workflow. Is elke chef of souschef verantwoordelijk voor een eigen gerecht? Of werken ze in een bepaalde volgorde samen aan bepaalde gerechten? Pas uw inrichting hieraan aan om te zorgen voor een zo efficiënt mogelijk ingerichte keuken.

Hulp nodig?

Dankzij jarenlange horeca- en praktijkervaring bij onze klanten, hebben we bij Dorstlessers een goed beeld waar een efficiënt ingerichte keuken aan moet voldoen. We kijken graag met u mee wat betreft de optimalisatie van uw keuken en indien nodig brengen we u in contact met een consultant op het gebied van keukeninrichting.