In al uw enthousiasme over uw nieuwe horecaonderneming of concept is keukeninrichting waarschijnlijk niet het eerste waar u aan denkt.

Maar uw keukeninrichting bepaalt wel de efficiëntie, snelheid en veiligheid van uw keukenproces. Als het structureel lang duurt voordat uw gerechten uitgeserveerd kunnen worden kost het u veel klanten. Een optimaal functionerende keuken kan dit voorkomen. Vraag een expert om advies als u er zelf niet uitkomt.

Drie dingen die u zeker in acht moet nemen:

1. Efficiënt gebruik van de ruimte.

Elk onderdeel van uw keuken heeft zijn eigen ruimte nodig. Opslag, voorbereiding, koken, uitserveren en afwassen. Hoe deelt u uw keuken logisch in om hierin te voorzien?

2. Een goede flow.

Er moet voldoende ruimte zijn tussen de verschillende onderdelen om vrij te kunnen bewegen, zonder dat uw personeel elkaar in de weg loopt. Voorkom ongelukken en houd bijvoorbeeld een testavond.

3. Respecteer de vereiste regelgeving.

Vergeet niet de desbetreffende regelgeving mee te nemen tijdens het inrichten van uw keuken. Als u tijdens een inspectie niet aan de vereisten voldoet heeft u een groter probleem.